Waterontharder kopen? Gebruik onze tips en vergelijk!

Overweeg je om een waterontharder te kopen? Dan kies je voor een permanente oplossing tegen kalkaanslag!

Een waterontharder kopen is een duurzame investering. Je zorgt dat kalk geen aanslag meer kan vormen. Dat scheelt niet alleen met schoonmaken, maar zorgt ook voor een langere levensduur van jouw apparatuur.

Wij geven je tips voor het kopen van een waterontharder. Ook kun je de 17 best verkochte ontharders van Nederland direct vergelijken!

 

Waarom koop je een waterontharder?

Als je een waterontharder koopt, kies je voor een permanente oplossing tegen kalkaanslag. Dat levert veel voordelen op.

De aanslag van kalk is zichtbaar en onzichtbaar aanwezig. Zo zie je kalkaanslag op glas, op de bodem van de waterkoker en op de lak van je auto na het wassen. Dit levert een witte hardnekkige vlekken op.

Ook onzichtbaar is kalkaanslag aanwezig. Deze aanslag is vervelender, want die beïnvloedt de werkingen en levensduur van apparatuur. Een wasmachine gaat eerder kapot en vloerverwarming moet harder werken voor hetzelfde rendement.

Deze problemen los je op met een waterontharder!

Schone Badkamer Zonder Kalk

 

 

Wanneer koop je een waterontharder?

In de meeste gevallen gebeurt een waterontharder kopen bij de bouw van een nieuwe woning of de verbouw van een badkamer. Ook bij huidproblemen wordt vaak aan een ontharder gedacht.

Een nieuwe woning wil je het liefst zo lang mogelijk nieuw houden. Dan is kalkaanslag erg vervelend, want dit zorgt al snel voor lelijke vlekken. Daarnaast levert het ook een korte levensduur op van apparatuur. Daarom kiezen veel mensen bij een nieuwe woning voor de aanschaf van een ontharder.

Dat geldt ook bij de verbouwing van een badkamer. In dat geval is alles nieuw en dat wil je ook in die ruimte graag zo houden. Bijkomend voordeel is dat je in de rest van jouw woning ook van deze investering profiteert.

Ook bij huidklachten is een waterontharder zinvol. Kalk zorgt voor meer gebruik van zeep en dat droogt de huid uit. Iets wat je zeker niet wil bij huidklachten, dus dan is een ontharder een slimme investering in jouw gezondheid.

Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over waterontharder gezondheid!

 

Huidklachten Voorkomen Met Waterontharder

 

Waar koop je een waterontharder?

Een waterontharder kopen doe je bij een professional. Dat kan een installateur of groothandel zijn. Maar waarom eigenlijk?

Wie even zoekt, komt heel veel verschillende waterontharders tegen. Ze lijken allemaal op elkaar, maar toch zit er verschil in. Dat verschil zit bijvoorbeeld in kwaliteit en de garantie van de fabrikant.

Kies je voor een installateur? Dan weet je zeker dat de waterontharder vakkundig geïnstalleerd wordt. Dat voorkomt storingen en lekkages. Zo geniet je dus zonder zorgen van zacht water.

Je kunt er ook voor kiezen om de ontharder zelf te installeren. Dan bespaar je op de kosten van installatie. Koop in dat geval jouw waterontharder via een professionele groothandel.

 

Waterontharder kopen: welke moet ik kiezen?

De waterontharder die geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Dat is dus bij iedereen anders.

Besluit je een waterontharder te kopen? Kijk dan goed naar jouw persoonlijke situatie, want die bepaalt welk model geschikt is. Dat is o.a. afhankelijk van het waterverbruik, de grootte van het huishouden en het aantal tappunten.

 

1. Waterverbruik (m3)

Het waterverbruik in de woning is leidend. Dat bepaalt hoeveel water de waterontharder moet kunnen ontharden.

 

2. Aantal personen

Het aantal personen is ook van invloed op de capaciteit. Dat bepaalt hoeveel reservecapaciteit de waterontharder heeft om een piek op te vangen.

 

3. Aantal tappunten

Het aantal tappunten bepaalt de grootte. Bij veel tappunten is er meer water tegelijk nodig en heb je dus een grotere waterontharder nodig.

 

Met onze vergelijkingshulp vergelijk je de 17 best verkochte waterontharders van Nederland. Deze tool neemt je mee door de bovenstaande vragen en laat zo zien welke het best past bij jouw persoonlijk situatie.

 

Nederlandse fabrikant? Slimme keuze!

De Nederlandse waterkwaliteit is hoog. Heel hoog zelfs, want we behoren met ons water tot de top van de wereld!

In ons schone drinkwater zit echter nog wel kalk. De gemiddelde hardheid in Nederland is zo’n 9 °dH en kalkaanslag ontstaat al vanaf 3 °dH. Daarom koop je dus een waterontharder.

De grootte van een waterontharder is in Nederland relatief klein, want ons water bevat minder kalk dan in het buitenland. Je kunt dus uit de voeten met een kleinere waterontharder voor hetzelfde resultaat. Een Nederlandse fabrikant weet dit.

Daarnaast is ons water vrij van chloor. Ook dat is niet overal ter wereld het geval, dus sommige merken gebruiken dit middel om hun ontharder schoon te maken. Bij ons valt dat direct op, want wij zijn deze geur én smaak niet gewend.

 

Windmolen-In-Nederland

 

Wat kost een waterontharder?

De kosten van een waterontharder verschillen per merk, per type en per manier van installeren. Daarom is er niet één prijs te noemen.

Wil jij een waterontharder kopen? Dan kun je grofweg rekenen op zo’n € 1.500,- tot € 2.500,- voor aanschaf inclusief de installatie. Dit is afhankelijk van het type, maar ook de hoeveelheid leidingwerk dat nodig is. Vraag dit na bij jouw installateur.

Installeer je de ontharder liever zelf? Dan bespaar je op de installatiekosten en ben je dus goedkoper uit. De bijgeleverde handleiding bevat heldere instructies om de waterontharder goed te kunnen installeren. Je hebt wel enige kennis van leidingwerk en het juiste gereedschap nodig.

Installeer je de ontharder liever zelf? Dan bespaar je op de installatiekosten en ben je dus goedkoper uit. De bijgeleverde handleiding bevat heldere instructies om de waterontharder goed te kunnen installeren. Je hebt wel enige kennis van leidingwerk en het juiste gereedschap nodig.

 

Bekijk de garantievoorwaarden voordat je een waterontharder koopt

Koop je een nieuwe waterontharder? Kijk dan goed naar de garantievoorwaarden van de fabrikant.

In heel Europa geldt een wettelijke garantietermijn van 24 maanden. Die garantie is ook van kracht op waterontharders. Dit beschermt jou als koper tegen een product dat niet goed functioneert.

Er zijn fabrikanten van waterontharders die een aanvullende garantie aanbieden. Zo ben jij nog langer verzekerd van een goed functionerende waterontharder en een leven lang zacht water.

Kijk dus goed naar de garantievoorwaarden, want dat bepaalt uiteindelijk ook voor een deel de kosten. Zeker bij een eventuele storing of defect.

 

Waterontharder gekocht? Kies ook voor onderhoud!

Ga jij een nieuwe waterontharder kopen? Kijk dan goed naar de garantievoorwaarden van de fabrikant.

In heel Europa geldt een wettelijke garantietermijn van 24 maanden. Die garantie is ook van kracht op waterontharders. Dit beschermt jou als koper tegen een product dat niet goed functioneert.

Er zijn fabrikanten van waterontharders die een aanvullende garantie aanbieden. Zo ben jij nog langer verzekerd van een goed functionerende waterontharder en een leven lang zacht water.

Kijk dus goed naar de garantievoorwaarden, want dat bepaalt uiteindelijk ook voor een deel de kosten. Zeker bij een eventuele storing of defect.

 

Schoon Water Na Onderhoud

 

 

Besparen op jouw energiekosten?

Een waterontharder kopen is zeker in deze tijd aan te raden. Je gaat namelijk ook besparen op jouw energiekosten!

Aan de binnenkant van jouw leidingen, waterkoker en wasmachine zit kalk. Dat zie je dus niet, maar het zit er wel. Die kalkaanslag zorgt dat apparatuur veel harder moet werken voor hetzelfde resultaat. Dat zorgt dus voor hogere energiekosten.

Heb je een waterontharder? Dan heb je geen kalkaanslag meer en blijft het rendement van jouw apparatuur behouden!

 

Zout geschikt voor waterontharders

Voor waterontharders is een speciaal soort zout ontwikkeld. Dit is van een zuivere kwaliteit en voorkomt verstoppingen.

Er zijn veel verschillende soorten zout. De basis is natriumchloride, maar ze zijn niet allemaal even zuiver. Soms zitten er nog andere stoffen doorheen. Dat kan voor verstoppingen zorgen in je waterontharder.

Koop daarom zout dat geschikt is voor gebruik in een waterontharder. Zo voorkom je verstoppingen en blijf je genieten van zacht water.

Wil je meer weten? Lees onze blog over zout voor waterontharders.

 

Waterontharder kopen? Wij helpen je vergelijken!

Wil je een waterontharder kopen? Wij helpen je met vergelijken tussen de 17 best verkochte ontharders van Nederland!

Met onze keuzehulp ontdek je welke waterontharder bij jou past. Die kun je laten installeren door een installateur of zelf kopen bij een groothandel.

Vergelijk nu direct tussen de 17 best verkochte waterontharders van Nederland 🇳🇱

Vergelijk tussen de 17 best verkochte waterontharders van Nederland 🇳🇱

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mijn waterontharder verhuizen?
    Jazeker! Een waterontharder is even makkelijk los te koppelen als te installeren. Je kunt de waterontharder dus makkelijk meenemen naar je nieuwe woning. Sommige mensen laten de waterontharder zelfs staan bij de verkoop van hun woning om daarmee de interesse van de kopers te wekken en de waarde van de woning te verhogen.
  • Waar koop ik een waterontharder?
    De waterontharders op deze website, zijn te koop bij diverse groothandels en kunnen daar ook online worden aangeschaft. Wil je profiteren van het inkoopvoordeel van de installateur? Laat dan de installateur de aanschaf en installatie verzorgen.
  • Waar kan ik regeneratiezout aanschaffen?
    Het regeneratiezout voor de waterontharder kun je aanschaffen bij de groothandel of bij jouw installateur.

Ander nieuws